Nieuwsarchief

Dronken bestuurder verzet zich hevig bij aanhouding na veroorzaken ongeval in Zwolle

Een dronken automobilist heeft donderdagavond agenten bespuugt, geslagen en geschopt bij zijn aanhouding nadat hij een ongeval had veroorzaakt op de Ceintuurbaan in Zwolle, kort nadat hij even daarvoor al bijna frontaal op een ambulance was gebotst. Het ongeval gebeurde donderdagavond rond tien over half elf op de kruising van de Ceintuurbaan met de Tesselschadestraat in Zwolle. De bestuurder van de bedrijfsbus was volgens de politie in dronken toestand achter het stuur gekropen. De man kwam uit de richting van de N35. Op de Ceintuurbaan in de tunnel onder het spoor door (waar vanwege werkzaamheden een tunnelbuis afgesloten is er dus i.p.v. 2x2 nu 1+1 gereden wordt) reed de bestuurder van de bedrijfsbus volgens de politie al op de andere weghelft bijna frontaal tegen een ambulance aan die onderweg vanaf het ziekenhuis terug naar de post was. Een frontale aanrijding met de ambulance kon door de ambulancechauffeur nog net voorkomen worden, maar de ambulancechauffeur zou verklaard hebben dat hij 'geen kant meer op kon'.

Ongeveer een kilometer verderop, ter hoogte van het Isala ziekenhuis botste de bestuurder van de bedrijfsbus vol op de achterkant van een stilstaande personenauto die bij de verkeerslichten stond te wachten. De bestuurder/-ster van deze auto raakte gewond en is met de ambulance naar het naastgelegen ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling. De beschonken bestuurder van de bedrijfsbus is in eerste instantie ook nagekeken in de tweede ambulance die ter plaatse kwam, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Wel moest de man, vanwege de overduidelijke toestand waarin hij verkeerde, mee naar het politiebureau. In eerste instantie liep de man nog vanzelf mee naar de auto, maar al snel ging het mis en ging de man zich verzetten tegen zijn aanhouding.

De agenten grepen hem daarom vast, waarop de man zich steeds feller ging verzetten. De agenten werden bespuugd, geslagen en geschopt door de man. Ook schopte de man nog tegen een politiemotor en politieauto aan, alvorens hij met veel kracht in de auto gezet kon worden. Daar gebruikte de man zijn voeten nog om de deur open te houden. Uiteindelijk lukte het de politie de deur met flink wat kracht te sluiten. De man is alsnog afgevoerd naar het politiebureau.

In de bedrijfsbus van de bestuurder werden ook blikken bier aangetroffen, een ongeopende naast de bestuurdersstoel en een geopende naast kinderzitjes op de achterbank. In de bedrijfsbus hing een hele sterke alcohollucht. Beide voertuigen liepen door de aanrijding forse schade op en zijn door bergingsbedrijf Wolves meegenomen. Voor zover bekend zijn de agenten niet ernstig gewond geraakt bij de aanhouding. Of er ook nog gevaar is geweest voor coronabesmetting is op dit moment niet bekend.


Locatie Reageren 5.916x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Zwolle:

Automobilist doodgeschoten op parkeerplaats bij supermarkt aan de Rijnlaan in Zwolle
Vrachtwagenchauffeur aangehouden nadat container met schroot op spoorwegovergang in Zwolle valt
Chauffeur van bakwagen zwaargewond na botsing met vrachtwagen op de A28 bij Hattem
Het weer in Wezep
Zonnig 12,5°C
ZZW 7,9km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier