Aanhoudingen na vondst van 200 kilo illegaal vuurwerk.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Aanhoudingen na vondst van 200 kilo illegaal vuurwerk.

Bericht door Redactie »

Aanhoudingen na vondst van 200 kilo illegaal vuurwerk

NIJKERK - De politie heeft op 12 december rond 17.25 uur drie mannen aangehouden. Zij reden op de Luxoolseweg in Nijkerk en keerden om toen zij de politie zagen. Daarop besloten de politie-ambtenaren het busje waarin zij reden aan de kant van de weg te zetten; in de auto werden 12 dozen (200 kilo) illegaal vuurwerk aangetroffen.


De drie werden naar het bureau gebracht en gehoord. Het gaat om twee mannen uit Hattemerbroek (23 en 52 jaar) en een 40-jarige man uit Nijkerk. Het vuurwerk bevatte onder meer lawinepijlen.

Vuurwerk
De politie houdt verscherpt toezicht op de handel in illegaal vuurwerk. Het interregionaal vuurwerkteam van de politiekorpsen Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid is speciaal opgezet voor deze taak, maar uiteraard werken de units Basispolitiezorg daar volledig aan mee. De politie wil zoveel mogelijk illegaal vuurwerk in beslag nemen, verdachten aanhouden en illegale opbrengsten ontnemen. Hierdoor moet het onaantrekkelijk worden om illegaal en gevaarlijk vuurwerk op te slaan of te verhandelen. Bij het vuurwerkteam werken veertien politiemensen uit beide regio's. Daarnaast zijn er in totaal vijftig politiemensen in de units opgeleid als taakaccenthouders vuurwerk. Zij houden zich voornamelijk bezig met het in beslag genomen vuurwerk, maken processen-verbaal en zorgen voor de juiste afvoer van illegaal vuurwerk. Daarnaast zijn zij de oren en ogen van het vuurwerkteam.

Hulp gevraagd
Bij het opsporen van (de handel in) illegaal vuurwerk kunnen wij uw hulp goed gebruiken. Heeft u informatie? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie