VSCO Ledenverg. steunt bestuur in conflict met gemeente

jan bredewout
Berichten: 863
Lid geworden op: do jan 19, 2006 7:55
Locatie: wezep

VSCO Ledenverg. steunt bestuur in conflict met gemeente

Bericht door jan bredewout »

Voorzitter Bert Schipper heeft maandag namens het bestuur van VSCO’61 verantwoording afgelegd over het seizoen 2008-2009 aan de met circa 40 leden redelijk druk bezochte Algemene Ledenvergadering (ALV).

Afbeelding

VSCO’61 kan terug kijken op een succesvol seizoen met kampioenschappen van het tweede, de dames 1, C1, D2 en het eerste zaalvoetbalteam. De apotheose van het seizoen was uiteraard de promotie van het eerste naar de eerste klasse door het winnen van de nacompetitie. Daarnaast werd de nieuwe kleedaccommodatie gebouwd met behulp van veel vrijwilligers en in gebruik genomen. Ook werd het sportcomplex uitgebreid met nieuwe trainingsvelden, waardoor VSCO’61 nu beschikt over 4 speelvelden en een extra groot trainingsveld, waar meerdere teams tegelijkertijd kunnen trainen. Ook is er inmiddels een krachthonk ingericht.

Financieel heeft VSCO’61 ondanks de nieuwbouw van de kleedaccommodatie toch het seizoen met een positief resultaat weten af te sluiten en kon er weer geld aan de reserves worden toegevoegd. Voorzitter Schipper legde tevens verantwoording af over de kosten van de nieuwbouw van de kleedaccommodatie. Deze waren keurig binnen het door de ALV afgegeven mandaat gebleven. De ALV complimenteerde de voorzitter met zijn gedegen en inzichtelijke verslaglegging en na het positieve verslag van de kascontrolecommissie werd het bestuur decharge verleend voor het boekjaar 2008-2009.

Toch waren er ook enkele zorgelijke opmerkingen van de voorzitter. Zo baart het niet alleen hem, maar het gehele bestuur zorgen dat we al langere tijd zonder penningmeester opereren. Dit legt veel beslag op de tijd van de voorzitter, die daardoor aan zijn feitelijke taken te weinig toekomt. De oplossing, die er is gevonden komt er op neer dat de financiële administratie grotendeels wordt uitbesteed. Dit brengt extra kosten met zich mee. Het bestuur stelde zich op het standpunt dat dit ook de verantwoording van de leden is en dat om die reden de contributie voor de senior leden met € 1,50 per kwartaal omhoog moet. De ALV toonde hiervoor begrip en verleende haar goedkeuring.

Een ander zorgpunt is dat er nog steeds geen overeenstemming is bereikt met de gemeente over de vergoeding van de aankoop en aanleg van het nieuwe trainingsveld. Nog in juni jongsleden heeft de gemeenteraad in haar vergadering het College van B & W opgeroepen opnieuw in overleg te gaan met VSCO’61. Slechts na aandringen van de zijde van VSCO’61 is dit overleg er recent geweest. Hierin bleek dat er weinig beweging zit in het standpunt van de gemeente. Men blijft bij een vergoeding van € 150.000,-, terwijl de werkelijke kosten € 190.000,- zijn geweest. Wel wilde men als gebaar een bijdrage leveren in de aanleg van extra parkeerfaciliteiten bij VSCO´61. Een sigaar uit eigen doos, want hiervoor is de gemeente per definitie verantwoordelijk.

VSCO´61 stelt zich op het principiële standpunt dat er recht moet worden gedaan aan de uitspraak van de ombudsman en een onafhankelijke juridische adviseur. Het overgangsbeleid is niet juist toegepast bij het aannemen van het Beleidsplan Buitensportgebieden, waardoor ons onrecht is aangedaan. Op grond van het aantal leden op dat moment heeft VSCO´61 recht op 4 speelvelden, een trainingsveld en de bijbehorende 12 kleedkamers. Ook dient dan de jaarlijkse subsidie op deze omvang te worden vastgesteld. VSCO´61 heeft zich altijd op het punt gesteld dit desnoods bij de rechter te toetsen. Het bestuur stelde verheugd vast dat de ALV haar daarin ondersteund.

Bij de bestuursverkiezingen waren voorzitter Bert Schipper, bestuurslid kantinezaken Tijmen Pater en bestuurslid PR Jan Borgers aftredend en herkiesbaar. De voorzitter verbond wel als voorwaarde aan zijn benoeming dat hij niet kon beloven de volle termijn van drie jaar vol te maken. Hij stelde dit mede afhankelijk van het feit dat de langdurige vacature van penningmeesterschap wordt ingevuld.Hij blijft in ieder geval aan tot en met het vijftigjarig jubileum in 2011. Met deze kanttekening in het achterhoofd verleende de ALV haar goedkeuring aan de benoeming van deze bestuurders. Tevens werd Bert Bredewout benoemd als bestuurslid technische zaken, een functie, die hij de facto al sinds ongeveer een halfjaar met verve vervuld.

In het voorjaar van 2010 zal er een extra Algemene Ledenvergadering bijeen worden geroepen. De bestuursleden Martien Groenevelt en Jan Borgers hebben zich gebogen over het vernieuwen van de statuten van VSCO´61. Leden Aart Lokhorst en Jakob Hardlooper hebben zich bereid verklaard naar de nieuwe conceptstatuten te kijken. Het bestuur hoopt dat traject in het voorjaar van 2010 af te ronden en dan moet de ALV haar goedkeuring daarover uitspreken.

Tevens zal dan het voetbalbeleidsplan van VSCO´61 worden gepresenteerd. Het bestuur van VSCO'61 kijkt met tevredenheid terug op een goed verlopen algemene ledenvergadering.

Kijk ook eens op http://www.vsco.nl
Plaats reactie