Nieuwsarchief

Meerdere gewonden bij ongeval op kruising Hessenweg - afrit A50 Hattem

Op de kruising van de Hessenweg met de afrit van de A50 bij Hattem is het vrijdagmiddag tot een aanrijding gekomen tussen een personenauto en een taxibus. De taxibus met passagiers reed over de Hessenweg in de richting van Hattem. De personenauto kwam vanaf de afrit van de A50 en wilde de kruising oversteken maar verleende daarbij geen voorrang aan de taxibus. Een fikse aanrijding was het gevolg. Er raakten meerdere personen gewond. Twee vrouwen uit de personenauto moesten door de brandweer uit de auto worden geholpen omdat de deuren van de auto niet meer open konden. Er zijn in totaal drie ambulances ter plaatse geweest om de verschillende gewonden te behandelen. Tenminste twee personen zijn per ambulances naar het ziekenhuis overgebracht.

Vanwege het ongeval werd de afrit van de A50 bij Hattem voor verkeer vanaf knooppunt Hattemerbroek afgesloten en kon het verkeer op de Hessenweg niet de toerit van de A50 op. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie is nog ter plaatse gekomen om het ongeval vast te leggen. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om de twee voertuigen te bergen.

Het is het zoveelste ongeval op de kruising. Een persoonlijke opmerking: moeten de gemeente Hattem (wegbeheerder Hessenweg) en Rijkswaterstaat (wegbeheerder af- en toerit) niet eens haast maken met verbeteringen aan deze kruising (zie artikel De Stentor 23 juli 2019)? Bijvoorbeeld in de vorm van een rotonde of duidelijke STOP-borden?
Locatie 1 reactie 3.998x

Reactie (1)

Joop uit de BultenMaandag 03 augustus 2020 – 18:19
Deze mensen hebben gewoon niet goed uit gekeken, het uitzicht is er prima.
Ik kom er elke dag 4 keer op de fiets langs maar ze proberen op het laatste moment er nog op te draaien.
Een rotonde is geld verspilling. een stopbord zou op zijn plaats zijn.
Gr. joop


In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Hattem:

Brandmelding restaurant Ridderstraat Hattem blijkt probleem met elektronica
Felle brand verwoest auto en beschadigt tweede auto en schuur Groeneweg Hattem
Auto in brand op carpoolplaats langs de Hessenweg - A50 bij Hattem
Het weer in Wezep
Bewolkt 8,7°C
ZZW 16,2km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier