De hooglanders op de Wezepsche Heide zijn normaal gesproken absoluut ongevaarlijk, maar in deze tijd - als ze jongen hebben - is dat iets anders, waarschuwt burgemeester Tanja Haseloop van Oldebroek.
Volledig scherm
PREMIUM
De hooglanders op de Wezepsche Heide zijn normaal gesproken absoluut ongevaarlijk, maar in deze tijd - als ze jongen hebben - is dat iets anders, waarschuwt burgemeester Tanja Haseloop van Oldebroek. © Henri van der Beek

Waarschuwing voor levensgevaarlijke situaties bij Schotse hooglanders op de Veluwe: ‘Het is geen kinderboerderij’

Het is levensgevaarlijk om de Schotse hooglanders actief op te zoeken op de Wezepsche Heide nu de dieren daar kalfjes hebben; die waarschuwing komt van burgemeester Tanja Haseloop van Oldebroek, die geschrokken is van de berichten en foto’s die ze het afgelopen weekend kreeg van de beheerder van het terrein. 

  1. Gelderse molens gered: provincie garandeert subsidies in coalitieakkoord
    PREMIUM
    2

    Gelderse molens gered: provincie garandeert subsidies in coalitieak­koord

    ‘We houden de molensubsidies in stand’. Het is deze letterlijke zin uit het gisteravond gepresenteerde Gelderse coalitieakkoord die bij de eigenaren van de 160 molens in Gelderland en het bestuur van de Molenfederatie Gelderland tot grote opluchting heeft geleid. De moleneigenaren kunnen blijven rekenen op de 2000 euro subsidie per jaar om hun monument in stand te houden.
    Wapenveld, Heerde, Harderwijk, Veessen
  2. Erna Aalbers haalt als coach de angel uit een geboortetrauma: ‘Moederprogramma herstellen’
    PREMIUM

    Erna Aalbers haalt als coach de angel uit een geboorte­trau­ma: ‘Moederpro­gram­ma herstellen’

    ,,De weeën waren heftig en erg pijnlijk. De toegezegde pijnstilling bleef uit, de boodschap was: blijven liggen. Maar ik kon niet meer liggen. Het ging echt fout toen ik me realiseerde dat ik de controle over mezelf kwijt was”, vertelt Marrit. Jarenlang leefde ze ‘om het trauma heen’, zoals ze het uitdrukt. Tot het niet meer ging en ze na veel zoeken geboortetraumacoach Erna Aalbers ontmoette.
    Heerde