Nieuwsarchief

Stankoverlast in Wezep en hinder op de A28 door brandstichting, boeren trekken naar hoofdbureau Zwolle voor vrijlating arrestant

De boerenprotesten zijn dinsdag verder gegaan met diverse onaangekondigde acties. Zo werd er langs de A28 bij Wezep een brand gesticht in een weiland naast de snelweg. De brandweerkorpsen van Zwolle en Hattem werden rond half vier opgeroepen om de brand te blussen, maar uiteindelijk is besloten om de brand niet te blussen. Rijkswaterstaat sloot in eerste instantie de rechterrijstrook af op de rijbaan richting Amersfoort voor een veilige werkruimte voor de hulpdiensten. Nadien werd de rechterrijstrook vrijgegeven, maar werd er vanwege de rookontwikkeling wel een maximumsnelheid ingesteld van 90 en 70km/h. Toen de boeren omstreeks tien voor acht vertrokken vanaf het weiland langs de A28 bij Wezep en zich richting de Voskuilerdijk begaven, ontstond er op de snelweg slecht zicht vanwege het opwaaiende stof vanaf de parallelweg langs de snelweg. Nadat een grote groep trekkers vertrokken was richting Zwolle, zijn er volgens Rijkswaterstaat nog een flink aantal banden op de brandende hooistapel gegooid, waardoor de aanvankelijk eerst lichtgrijze rookpluim gitzwart werd. Omdat de wind op dat moment richting Wezep stond, heeft het enige tijd voor stankoverlast gezorgd.

De grote stoet met trekkers is vervolgens naar het hoofdbureau van de politie aan de Koggelaan in Zwolle gegaan om daar samen met boeren uit andere plaatsen de vrijlating te eisen van een 16-jarige arrestant. Deze persoon zou dinsdagmiddag bij de boerenprotestactie op de A28 bij Staphorst zijn aangehouden. Ook zou daarbij zijn trekker in beslag genomen zijn door de politie. Toen de grote menigte zich eenmaal aan de achterzijde van het hoofdbureau had verzameld, bleek al snel dat de verdachte al vrijgelaten was door de politie en dat de actie dus niet nodig was. Zo snel als dat alle boeren en sympathisanten aankwamen, zo snel vertrokken ze vervolgens ook weer. De politie heeft daarbij het verkeer geregeld op de kruising van de IJsselallee met de Hanzelaan, omdat de verkeersstroom vanaf het Hanzeland erg groot was.

Vervolgens werd eerst op het verkeersplein A28 Zwolle-Zuid en later op de A28 zelf tussen de IJsselbrug en het viaduct Oostersedijk twee keer de weg geblokkeerd. Op het verkeersplein werd bovendien nog het een en ander achter gelaten wat Rijkswaterstaat moet komen opruimen. Het verkeer liep daardoor wederom flink vast.

Voor zover bekend is het op de Noord Veluwe en in Zwolle deze dinsdag 'rustig' gebleven en zijn er geen arrestaties verricht.
Locatie Reageren 2.193x

In 2022 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2023 ook op jouw steun rekenen?
Lees waarom donaties belangrijk voor mij zijn
Het nieuws via mijn Telegram kanaal: StefanVerkerkNieuws

Reageren

Naam:
Emailadres:
Jouw reactie:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties.
Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag
 
Verstuur reactie

Meer recent nieuws uit Wezep:

Kleine brand in vuilniswagen Ruitersveldweg Wezep
Felle brand zorgt voor grote schade aan woning Bremstraat Wezep
Rookontwikkeling in woning door brand Kerkweg Wezep
Het weer in Wezep
Bewolkt 9,3°C
Z 14,4km/h
0,0mm
Weerstation Wezep
Steun mijn werk
In 2023 hebben veel mensen mij gesteund met een donatie. Kan ik in 2024 ook op jouw steun rekenen?

Lees meer en doneer

@Stefanuzz
Helaas is het sinds juli 2023 vanwege veranderingen in het beleid bij Twitter / X niet meer mogelijk om mijn tweets te lezen via mijn website.

Meer informatie lees je hier