Ankeiler: Elke dag is het feest voor Reintje en Henk Kragt aan de Zuiderzeestraatweg nummer 158 in Wezep. Zij genieten volop van hun prachtige tuin, die volstaat met vaste planten en knolgewassen.

- Elke dag is het feest voor Reintje en Henk Kragt aan de Zuiderzeestraatweg nummer 158 in Wezep. Zij genieten volop van hun prachtige tuin, die volstaat met vaste planten en knolgewassen. Als het ene is uitgebloeid staat er opeens wel weer wat anders in bloei.

Fotoreportage Alida Bosma

Het is werkelijk een lust voor het oog ontdekte fotograaf Alida Bosma, die op zoek was naar zonnebloemen. En natuurlijke stonden die er ook en het waren gelijk al flinke jongens. ‘De bloei laat nog wel even op zich wachten want ze moeten het liefst nog een stukje hoger groeien’, zegt Henk Kragt.

Het is niet alleen de bloementuin die er zo mooi bij ligt ,ook de bijenstal van Henk, die al ruim 40 jaar imker is, vraagt de nodige zorg. En Een moestuin is er ook daar is al flink van geoogst. ‘De vroege aardappelen zijn’, zo vertelt het echtpaar ‘een feestje op het bord’.

Je hoeft je dus niet af te vragen waar Reintje en Henk overdag te vinden zijn, met liefde en zorg in hun prachtige tuin.

Bij het verlaten van de tuin ontdekte Alida nog een schitterende perenboom vol met peren. De oogst wordt verkocht en de opbrengst is voor een goede doel.

Nieuwsgierig geworden naar de bloeiende tuin, kom gerust eens binnenlopen. Reintje en Henk nodigen iedereen gastvrij uit.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel