ELBURG - Woensdag 27 juli vindt de tweede Vestingdag plaats in Elburg. Van 09.00 tot 23.00 uur is er weer van alles te zien, horen en proeven in de mooie Hanzestad. Een gezellige braderie, draaimolen muziek, zomerconcerten, bottertochten en Hollandse klassiekers van Franky Stardust. Dat belooft weer een gezellige Vestingdag te worden.

De braderie staat opgesteld van 10.00 tot 18.00 uur langs de Beekstraat, ook de winkels zijn geopend tot 18.00 uur. In Vesting Elburg kunt u terecht voor een divers aanbod aan winkels en producten. Van pure producten en etenswaren tot mode en interieur; in de stad en op de braderie is het allemaal te vinden.

Bottertochten en zomerconcerten

Tijdens de Vestingdagen is het ook mogelijk om mee te varen op een echte botter en een zomerconcert bij te wonen. Vaar mee op een authentieke botter en bekijk de haven en omgeving vanuit een ander perspectief. Kaarten voor de botter zijn te reserveren bij de kraam aan de haven. De zomerconcerten vinden op de woensdagen plaats om 11.00 uur in de Grote Kerk in de Vesting. Het Veluws Mannenensemble speelt diverse negro spirituals, psalmen en geestelijke liederen. De toegang is gratis.

Op z’n Hollands

De tweede Vestingdag staat in het teken van Hollandse hits. Feestzanger Franky Stardust gaat er een onvergetelijk Hollands feest van maken van 19.30 tot 23.00 uur. Het is zijn eerste thema optreden tijdens de Vestingdagen. Op 3, 10, 17 en 24 augustus is de feestzanger ook van de partij met de thema’s: Classic night, Summer après ski en De laatste ronde.

Kijk voor meer informatie over de Vestingdagen op Facebook Elburg Vesting.

Deel dit artikel