- Maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur en dinsdagmiddag van 17.00 – 18.00 uur is het programma Sportief Zijn Zeker Weten te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

In deze uitzending is Simon Koetsier, de teammanager van het Rainbow Truck Team te gast. De Dakar 2023 is verreden en Simon blikt terug op het verloop van deze zware truck rally. Het team en de truck hebben een zware Dakar beleefd, maar ondanks de motorproblemen zijn de mannen blijven rijden.

Ook Derk Jan van Putten zal te horen zijn. De Oldebroeker heeft verschillende rollen in de mountainbike sport. Zo is hij zelf actief mountainbiker, maar ook voorzitter van de Veluwse Mountainbike Competitie met een negental wedstrijden. Ook zet hij zich in voor de ATB Vereniging Oldebroek. Hij vertelt over zijn eigen ervaringen in de wedstrijden, maar ook hoe hij dit combineert met het aansturen en organiseren van de Veluwse MTB Competitie.

Ook gaat u weer terug in de Tijd van Toen op Keizersveld. Evert van ‘t IJssel zette koers richting Oosterwolde om weer twee oud motorcrossers van Keizersveld op te zoeken en er kwamen weer de nodige verhalen uit het verleden voor de dag. Gert Pleijter, die geboren is in Doornspijk, kwam na een jaar naar Oosterwolde toe wonen en werd ook al snel besmet met het motorcrossvirus. In de volksmond word Gert vaak Gerrit-Jan genoemd. Er was toen ook een Mystery guest , die in Oldebroek is geboren en vanaf 9 jaar al te vinden was op Keizersveld . In Sportief Zijn Zeker Weten op LocoFM werd de naam al snel duidelijk en dat het ging om Janny van de Wetering. ‘Dit was een geweldige tijd,’ vertelt Janny. Zij ging voor niemand aan de kant en wist heel wat clubtitels te veroveren. Pleijter was 17 jaar toen hij begon met een 50cc Kreidler en stapte daarna over naar de 125cc klasse. Gert wist ook nog een beker te winnen, wat op een wel heel speciale manier gebeurde. Janny van de Wetering werd op een aparte manier naar het Veluwse circuit gebracht. Vader had geen auto, maar hoe ging dit dan? Van de Wetering kwam uit in de bromfietsklasse en heeft het later nog wel even geprobeerd in de 250cc klasse, maar dat was van korte duur, waarom?

De uitzending is ook via internet te beluisteren: www.locofm.nl/live

Deel dit artikel