OLDEBROEK - Exact 10 jaar na dato is het de Blauw Wit mannen weer gelukt: De Blauw Witters staan in de bekerfinale. Blauw Wit speelde een heerlijke wedstrijd afgelopen donderdag in Ede. Gedragen door de vocale steun van het meegereisde publiek wist Blauw Wit in 3 sets af te rekenen met thuisploeg TweeVV en dat maakt de Blauw Witters finalist van de regiobeker waarin het Set-up ’65 uit Ootmarsum treft.

Blauw Wit kende eerder in de week een goede generale repetitie tegen Woudenberg (4-0 winst) en de mannen namen dat gevoel mee naar de wedstrijd van afgelopen donderdag. TweeVV had een heuse bekerselectie op de been gebracht en zelfs nog wat extra Eredivisie-ervaring aan het team toegevoegd. Maar daar lieten de Blauw Witters zich niet door van de wijs brengen. In de openingsfase moest Blauw Wit even de schroom van zich afspelen, maar daarna kwam de Blauw Witte trein op stoom. Om pas bij het eindsignaal tot stilstand te komen, waarna de feestvreugde losbarstte. Set 1 bleek van doorslaggevende waarde. Via 24-26 viel de set gelukkig net de goede kant op. Dat leek ook de mentale dreun te zijn voor de thuisploeg die ook al vroeg in de set een van hun aanvallers zag uitvallen. Blauw Wit kreeg daarentegen vleugels en via overduidelijke cijfers (10-25 en 20-25) werd het een heerlijke 0-3 overwinning en daarna kon het feestje gevierd worden met de supporters.

Dat betekent dat de mannen dus in de bekerfinale staan en de mogelijkheid hebben om de tweede regionale beker aan de prijzenkast toe te voegen (eerder werd de beker gewonnen in 2005 door het herenteam destijds). De finale wordt 22 april gespeeld in de Pathmoshal in Enschede. Tegenstander is dan Set-up’ 65 uit Ootmarsum en dat is dus een herhaling van de bekerfinale exact 10 jaar geleden (toen verloor Blauw Wit).

Het biedt de mannen een mooie kans om zichzelf te belonen voor een goed seizoen waarin het team als geheel flinke stappen voorwaarts heeft gemaakt.

Zet het alvast in je agenda, want we zullen per bus afreizen naar Enschede. Daar zal volgende week meer informatie over volgen via de website en social media kanalen. Alle reden om er een mooie Blauw Witte dag van te maken!