'T LOO - Op maandag 29 mei werd op circuit De Bargen de grote finale om de Dutch Master of Motocross verreden voor de 85cc. In twee bloedstollende manches bleek uiteindelijk Dani Heitink de beste te zijn.

Drie rijders hadden nog kans op de titel: Jarne Bervoets, Dex Kooiker en Heitink. Het ging het in de eerste manche echter gelijk mis voor Bervoets. even na de start ging hij onderuit.

Dani nam de teugels in handen, maar werd flink op de hielen gezeten door Dean Gregoire die er echt voor ging en ook zeker belang had om de heat om zijn naam te schrijven. Dat lukte Dean ook. Heitink hield het hoofd koel en kwam even later als tweede binnen gevolgd door Dex kooiker. Heitink had dus nog alle kans om het goud te pakken. Jarne kon er niet meer uithalen dan een 15e plaats.

Het massaal toegestroomde publiek maakte zich op voor de tweede reeks. De harten van alle fans van de Husqvarna rijder uit Kamperveen begonnen steeds harder te kloppen en zij zagen een koele Heitink de klus klaren. Al was het wederom Gregoire die de leiding pakte voor Dani, die ook weer te maken kreeg met Bervoets en Kooiker. Maar even later in de race viel Gregoire uit en wist Heitink de leiding over te nemen en hij kwam als een groot kampioen over de finish heen. Met tranen in de ogen van zijn geheel aanwezige familie en fans werd de kampioen onthaald. Jarne wist nog wel als tweede binnen te komen waarna Dex volgde. Een schrale troost voor deze twee rijders die duidelijk wisten dat Dani Heitink zich op zijn eigen thuiscircuit als de grote kampioen van de Dutch Masters of Motocross mocht gaan noemen.

Deel dit artikel