S.O.S turnster Chantal Mulder turnt foutloos.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

S.O.S turnster Chantal Mulder turnt foutloos.

Bericht door Redactie »

S.O.S turnster Chantal Mulder turnt foutloos.

OLDEBROEK - De turnselectie van S.O.S turnde afgelopen zaterdag de 2e plaatsingswedstrijd in de 3e divisie. Anna Mendel moest verstek laten gaan wegens ziekte, maar de andere zeven turnsters turnden een vierkamp over sprong, brug, balk en sprong in het KNGU centrum in Beekbergen
.

Afbeelding
vlnr Joyce Sneller, Chantal Mulder en Inge Spijkerboer.

De jongste turnster Joyce Sneller liet een mooie progressie zien in haar wedstrijdprogramma. Met een mooie 1e plaats op het onderdeel sprong en met een nieuw geturnd element in haar vloeroefening eindigde ze daar op plaats 5. Voor een echte topklassering gooide nu de balk nog roet in het eten waar ze een paar vallen moest incasseren. Joyce eindigde als 8e in een deelnemersveld van 22 turnsters.
Pupillen Demi Sneller en Eline van Hattem turnden een stabiele wedstrijd. Grote zus van Joyce, Demi Sneller wist ook 1e te worden op het onderdeel sprong. Een val van brug en balk zorgden er voor dat ze zakte naar plaats 6 in het eindklassement. Eline van Hattem turnde keurig de elementen die ze beheerst, maar ze mist nog wat elementen op de onderdelen vloer en brug. Helaas moest Eline ook nog een paar keer eerder dan gewenst van de balk en daalde ze in het klassement naar een 9e plaats.
Chantal Mulder en Inge Spijkerboer turnen als eerste jaars in de jeugdcategorie. Chantal wist dit foutloos te doen en met een prachtige vloeroefening, die goed was voor een eerste plaats, turnde ze naar een prachtige 2e plaats in het eindklassement. Inge Spijkerboer was goed voor goud in de eerste plaatsingswedstrijd. Vandaag turnde ze alle onderdelen net een beetje minder. Helaas zorgde een dure fout op balk, waardoor ze verschillende samenstellingseisen miste en een val moest incasseren, voor 2 volle punten aftrek. Daar ging haar podiumplaats in rook op. Toch wist de turnster nog 8e te worden in het deelnemersveld van 30 turnsters.
Hester ten Hove turnde vandaag alleen voor doorstroming naar de volgende ronde. Met een aangepast programma turnde ze haar wedstrijd. Verrassend wist ze 2e te worden op het onderdeel balk. Henriët van den Heuvel turnde bij de senioren drie toestellen goed. Het onderdeel vloer zelfs fantastisch met een 1e plaats. Helaas turnde ze ook een totaal mislukte brugoefening waar ze een zware onvoldoende voor kreeg. Weg topklassering.
De laatste plaatsingswedstrijd op 6 februari is medebepalend voor doorstroming naar de volgende. Deze wedstrijd kunnen alle zeven turnsters van S.O.S zonder zenuwen turnen want alle turnsters staan er goed voor. Een prachtige vooruitzicht!

Afbeelding
Zilver voor Chantal Mulder.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie