Rabo Cooperatiefonds reikt 12 cheques uit.

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Rabo Cooperatiefonds reikt 12 cheques uit.

Bericht door Redactie »

Rabo Cooperatiefonds reikt 12 cheques uit.

Vrijdag 22 januari hebben 12 verenigingen en stichtingen op het kantoor van de Rabobank aan de Prinses Julianalaan 2 in Epe een cheque uit het Rabo Coöperatiefonds in ontvangst genomen.


Rabobank Noordoost-Veluwe stelt jaarlijks een bedrag van 1% van de nettowinst met een minimum van € 60.000,00 beschikbaar voor lokale initiatieven. Als het goed gaat met de bank, profiteert de lokale gemeenschap daar ook van. De Ledenraad beoordeelt de aanvragen en bepaalt de hoogte van de uit te keren bijdrage. Dit doen zij twee keer per verenigingsjaar: in december en juni.

In december heeft de Ledenraad 12 projecten uitgekozen. 22 januari reikten zij de cheques uit voor een gezamenlijk bedrag van € 13.150,00.

Heeft u ook een idee voor een project, maar krijgt u het financieel niet rond? Dien dan vóór 1 mei a.s. een verzoek tot ondersteuning in bij het Rabo Coöperatiefonds. Dit kan via de website http://www.rabobanknoordoostveluwe.nl. Hier vindt u ook meer informatie.

Afbeelding
Van de afdeling Wezep - Hattemerbroek mocht ledenraadlid Anneke van der Zande-Oudshoorn cheques uitreiken aan het koor Pro Ecclesia en de zwemvereniging. Pro Ecclesia heeft het geld gebruikt voor hun jubileumconcert, de zwemvereniging voor het organiseren van de zwemvierdaagse.

Afbeelding
Ook werden er ook cheques uitgereikt aan initiatieven die de ledenraadafdeling grenzen overschrijden. Zo kreeg de organisatie die het Alzheimer Café in Heerde organiseert ook een cheque. Het Alzheimer Café is opgericht voor mensen met dementie, hun partners, familie en naasten. regionale functie voor Hattem, Wezep, Epe en Heerde, Wapenveld..
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10111
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Wat is dementie? 8 februari in het Alzheimer Café

Bericht door Redactie »

Wat is dementie? 8 februari in het Alzheimer Café

Dementie roept vele vragen op. Verpleeghuisarts Van der Kraats zal 8 februari antwoord geven op de vraag ‘Wat is dementie?’. U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Alzheimer Café in zaal de Spikke te Heerde.


Op 11 januari vond de eerste avond plaats van het Alzheimer Café. Ondanks het slechte weer waren er meer dan 30 bezoekers! Bakker Kamphorst maakte een heerlijk taartje, speciaal voor deze gelegenheid. Deelnemers vonden het gezellig, informatief en herkenbaar.
Op 8 februari zal in het tweede café verpleeghuisarts in de Wendhorst, de heer Van der Kraats, vertellen over ‘Wat is dementie’. Wat doet het in de hersenen en wat zijn de gevolgen? Welke vormen van dementie zijn er?

Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun partners, familie, vrienden, hulpverleners en andere belangstellenden. Onder begeleiding praten ze met elkaar over hun ervaringen en belevenissen in verband met het ziektebeeld. Gasten ervaren begrip en voelen zich minder alleen door de ontmoeting met anderen die hetzelfde meemaken. Het Alzheimer Café is financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van Alzheimer Nederland, gemeente Heerde en de Rabobank.

Dementie is een ziektebeeld wat ingrijpt in alle aspecten van het leven. Daarom is het belangrijk dat er plaatsen zijn waar mensen met een vorm van dementie, partners, kinderen etc. over allerlei zaken met elkaar en/of met deskundigen in gesprek kunnen komen. Kortom er kan veel informatie gehaald worden, maar men kan zo`n avond ook ervaren als een avond uit.

Dit vindt plaats op 8 februari, het programma begint om 19.30 uur (met inloop vanaf 19.00 uur) en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Plaats: Zaal de Spikke, Stationsstraat 8 in Heerde.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie