Lid geworden op: ma apr 24, 2006 16:14
Locatie: Wezep-Noord
Contacteer:

Bericht door Stefan »

WEZEP – Afgelopen zaterdag speelde Drost/VZK de vierde wedstrijd van het seizoen tegen Pegasus uit Nijmegen. Beide teams stonden voorafgaand aan de wedstrijd op een gedeeld 4e plaats. Bij een overwinning zouden de Wezepers dus goede zaak doen. De heren moesten het deze wedstrijd stellen zonder spelverdeler Rob de Bie, waardoor Rik Kuiper deze zaterdag alleen het spelletje mocht verdelen.

Dit deed hij in de eerste set zeer goed. Diverse keren wist hij de aanvallers van Drost/ VZK heren 1 vrij te spelen, echter zij wisten tot vijf keer toe niet langs de éénmans blokkering te slaan. Hierdoor wist Pegasus een gaatje te slaan in deze eerste set, waar Drost/VZK niet meer langs kwam. De eerste set werd zo met 25-19 gewonnen door Pegasus.

In de tweede set was het spelbeeld niet anders, de aanvallers van de Wezepers wisten niet het niveau te halen, wat normaal is. Hierdoor kreeg Drost/VZK het heel moeilijk. Er moest vollop geknokt worden wilde men er nog wat uithalen, maar ook dit lukte helaas niet. De tweede set werd ook gewonnen door Pegasus met 25-19.

De derde set hebben de heren heel even een opleving, tot de stand van 16-16 weten de heren een acceptabel niveau te halen, maar daarna kregen ze een goede service serie tegen, waardoor ook de derde set verloren ging met 25-19.

De vierde set is dan de laatste strohalm voor Drost/VZK, in deze set weet spelverdeler Rik Kuiper met name Bas Slijkhuis goed te vinden, die hierdoor de nodige aanvalspunten weet binnen te slaan. Ook achterin doet Libero Anjo Hilbrands zijn werk goed, door de ballen van de grond te halen. Heel even leek het erop dat Drost/VZK deze set ging winnen, maar uiteindelijk trekken ze ook hierin aan het korste eind en gaat de set met 28-30 verloren.

Een verdiende 4-0 nederlaag tot gevolg, voor het zwak en inspiratieloos spelende Drost/VZK. De eerste 4-0 nederlaag voor Drost/VZK sinds november 2007.

Volgende week mogen de heren aantreden in de 2e ronde van de nationale beker tegen Dros Alterno 1 en Apollo 8 beide uit de 1e divisie en Set-up’65 uit de 2e divisie. In deze wedstrijden kunnen de heren vrijuit ballen, daar ze helemaal niets te verliezen hebben. De wedstrijden worden vanaf 13.00 uur gespeeld in Ootmarsum.