Opnieuw winst Heren Drost/VZK.

Stefan
Redactie
Berichten: 465
Lid geworden op: ma apr 24, 2006 16:14
Locatie: Wezep-Noord
Contacteer:

Opnieuw winst Heren Drost/VZK.

Bericht door Stefan »

WEZEP – Afgelopen zaterdag speelden de heren van Drost/ VZK uit in Nijmegen tegen Pegasus. De thuiswedstrijd werd nog dik verloren met 4-0, al met al genoeg reden om e.e.a. recht te zetten in Nijmegen. Bij de heren uit Wezep maakte Edwin Wissink zijn rentree op de midden na een afwezigheid van 2 jaar en Erik Rozeboom maakte zijn debuut als libero. Opnieuw was spelverdeler Rob de Bie op de positie van buitenaanvaller gezet. Al met al een paar goede oplossingen, door dat de heren allround zijn, in de door blessures geteisterde ploeg van Drost/ VZK.

Vanaf de start speelde de heren lekker fel en met het nodige plezier, dit kwam tot uiting in een dikke voorsprong en dit wisten de heren vol te houden tot het eind van de set. Deze eerste set werd verdiend gewonnen met 25-18.

De tweede set is Pegasus beter bij de les, ze kregen meer grip op de aanval van Wezep. Door het vele verdedigende werk van de Nijmegenaren, hadden de Wezepers moeite om te scoren deze set. Helaas ging de tweede set nipt verloren met 26-24.

In de derde wist Drost/VZK het weer goed op te pakken, spelverdeler Rik Kuiper wist zijn aanvallers vaak vrij te spelen voor een éénmansblok van Pegasus, Man of the Match Rob de Bie wist hierdoor vaak goed en hard te scoren. Ook de andere buitenaanvaller Mark Blok wist er een paar keer goed door heen te komen. Zo pakten de heren de derde set met 25-21.

De vierde set voerde de coach van Pegasus een tweetal wissels door. Dit pakte voor hen goed uit, VZK wist zich even geen raad met deze veel scorende aanvallers. Pas tegen het eind van de set hadden de heren het weer onder controle, maar toen was het al te laat. Pegasus pakte de vierde set met 25-22.

Er moest dus een vijfde set aan te pas komen. Hierin trokken de heren uit Wezep furieus van start, binnen no-time stond er 6-3 en 9-4 voorsprong op het scorebord. Op dat moment leek het alsof de heren dachten dat ze er al waren. Pegasus wist terug te komen tot 13-13, waarna Drost/ VZK het alsnog afmaakte met een keihard kill-block van Alren Dijkstra en zo wonnen de heren deze set met 16-14. Al met al een goede 3-2 overwinning op de nummer 2.

Volgende week 6 februari mogen de heren thuis aantreden tegen VVH uit Hardewijk.

Afbeelding
Foto: Men of the match Rob de Bie.
Plaats reactie